| FAQ | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Zobacz posty nieprzeczytane
Demontaż kokpitu Grande Punto 1.4 - dostęp do dmuchawy
Autor Wiadomość
baloo 

Samochód: Grande Punto 1.4 8v
Wysłany: 2009-11-16, 09:09   Demontaż kokpitu Grande Punto 1.4 - dostęp do dmuchawy

Zablokowała mi się regulacja nawiewu. Nie mogę jej ustwić tak, żeby strumień powietrza był skierowny na szybę. Jest to jakies mechaniczny problem - pokrętło jest poprostu zablokowane. Próbowałem dostać się od radia ale wystąpiły dwa problemy:
1 nie mogłem wyciągnąć radia (fabryczne) mimo wsunięcia prętów w otwory
2 po dłuższych oględzinach stwierdziłem, że nawet jeśli je wyciągnę nic mi to nie da bo element do, którego chcę się dostać znajduje się pod samą "górną płytą kokpitu" jeżeli mogę to tak nazwać.

Czy ktoś wie czy da się zdemontować tę właśnie część - górną pokrywę kokpitu? Zauważyłem śruby dość łatwo dostępne, ale moje obawy budzi poduszka powietrzna pasażera. Jeżeli odkręcę kokpit to czy coś się z poduszką stanie? Czy może poprostu wyłączyć poduszkę w menu i bez obaw majstrować?

Jeżeli ktoś wie jak sie do tego zabrać albo coś o innych możliwych problemach i komplikacjach serdecznie proszę i info.

jaceq 

Samochód: Grande Punto MultiJet
Wysłany: 2009-11-21, 19:58   

Hej,

Po wyjeciu radia jest jak najbardziej dostep do regulacji nawiewu (pokretel).
Ju siebie jedno juz naprawialem, dostep wlasnie przez dziure od radia (tzn wyjalem pozniej caly ten panel z pokretlamim).
Powodzenia

Jacek

Grande Punto 1.3 MulitJet 2006
Bravo 1.2 16V 2001

baloo 

Samochód: Grande Punto 1.4 8v
Wysłany: 2009-11-22, 12:50   

Dzięki za informację. Próbowałem wyjąć radio ale mi nie idzie. Czy faktycznie wystarczy włożyć 4 pręty w otwory i wyjdzie? Może coś jeszcze trzeba zrobić?

angel_team7 

Samochód: grande punto, punto 2
Wysłany: 2010-08-31, 14:53   

Ja do wyciągniecia radia nie uzywam żadnych prętów tylko na allegro kupiłem za 10 zł ,z przesyłką, śledzie do blaupunkta i nie żałuję, wczesniej też próbowałem szprychami rowerowymi ale skutek był jak u Ciebie

[ Dodano: 2010-08-31, 14:54 ]
Tu masz linka nawet taniej to kosztuje http://allegro.pl/klucze-...1181184798.html

seth67 

Samochód: Punto s 55
Wysłany: 2010-08-31, 15:53   

angel_team7, zależy od radia do niektórych potrzebne są blaszki do innych takie widełki z ząbkami wszystko zależy od radia jeśli masz otworki to będą potrzebne widełki takie jak kolega wcześniej wstawił link. pamiętaj o tym żeby wycięciem ustawić je w stronę radia

Odpowiedz do tematu