|
|
[ukł. hamulcowy] Problem z kontrolką ((!)) |
| Autor |
Wiadomość |
kazek57
Samochód: Panda 1.1
|
Wysłany: 2009-12-08, 17:26 [ukł. hamulcowy] Problem z kontrolką ((!))
|
|
|
| Problem pojawił się po wymianie serwa i pompki hamulcowej a mianowicie jak już było wszystko zamontowane zalałem płyn i odpowietrzyłem układ, podłączyłem kabelek do czujnika przy zbiorniczku i zonk ;| kontrolka świeci cały czas jak odłączę to gaśnie. Teraz pytanko czy możliwe, że komp zapamiętał odłączenie i teraz trzeba to wykasować? Bo wszystko już sprawdziłem, co możliwe(podłączyłem nawet stary zbiorniczek zalany płynem, który jest na pewno ok. i też świeci) wygląda na to, że to komp ale pewności nie mam, może ktoś wie coś więcej na ten temat?!? |
|
|
|
 |
mrk69

Samochód: Brava 1.4 12V SX '96
|
Wysłany: 2009-12-27, 23:15
|
|
|
| kazek57, tylko, że komp ma mało do powiedzenia raczej tam. To jest prosty układ, że gdy poziom opadnie to włącznik w zbiorniczku ma styk i zapala kontrolkę. Stawiam na naruszony przewód, który zwiera do masy, lub uszkodzenie w czujniku zbiornika. |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Design by FK moded by miszko Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
© 2004-2010 by tempra.org & Fiat Forum Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść.
Polecamy NeroSeicento.pl
|
|