| FAQ | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Zobacz posty nieprzeczytane
Woda dostaje sie do srodka
Autor Wiadomość
k66 

Samochód: Panda 1.1
Wysłany: 2009-05-29, 14:14   Woda dostaje sie do srodka

Wczoraj byla spora ulewa - autko satalo pod praca na parkingu. Wyjezdzam z roboty ostry start w lewo, bo wlczalem sie do ruchu a tu jakis "spod" konsoli srodkowej tak jak by z nawiewu nog pasazera wychlupnelo dobre 300 ml wody. No szklanaka jak nic a moze wiecej ...
Moja Pandka jakas trefna czy to takie wykonanie z zaplanowanym nawadnianiem wnetrza?

unknown 

Samochód: Celica V 2.0 GTi a była Tempra 1.6 159.A3.000
Wysłany: 2009-05-29, 19:09   

hmm.. może jak w innych autkach kanały odpływowe pod maską masz zapchane od liści, syfu itp, nie tyle pod samą maską co przy nawiewie, ale na zewnątrz; jak są zapchane, przelewa się do środka w różnych miejscach znajdując ujście
......3.................................................................2.................................................................1...................................=_\/< kaBOOM!!!>-/\_=........ :P
sprzedana :cry: Tempra 1.6 Gaźniczek :P z LPG
Celica 2.0 GTi jeszcze jeździ ;- )
http://www.nizu.pl nizu.pl hehe inne moje pierdoły
Moneta assistance

ma16 

Samochód: Panda 1.1 Actual
Wysłany: 2009-05-30, 20:59   Re: Woda dostaje sie do srodka

k66 napisał/a:
Wczoraj byla spora ulewa - autko satalo pod praca na parkingu. Wyjezdzam z roboty ostry start w lewo, bo wlczalem sie do ruchu a tu jakis "spod" konsoli srodkowej tak jak by z nawiewu nog pasazera wychlupnelo dobre 300 ml wody. No szklanaka jak nic a moze wiecej ...
Moja Pandka jakas trefna czy to takie wykonanie z zaplanowanym nawadnianiem wnetrza?

miałem to samo musisz odkręcic podszybie i usunąc cały syf z tamtąd i do tego jeszcze przynajmniej 10 h suszenia autka w ciepłe dni... polecam rozebranie podłogi i wyjęcie takich mat wełnianych i wysuszenie ich...inaczej spleśnieją

ubek 

Samochód: Pajero 3.0 V6
Wysłany: 2009-05-30, 23:08   

ma16 napisał/a:
suszenia autka w ciepłe dni... polecam rozebranie podłogi i wyjęcie takich mat wełnianych i wysuszenie ich...inaczej spleśnieją

I zacznie gnić...

moj status

egon 

Samochód: Punto 1,2 SX
Wysłany: 2009-05-31, 10:31   

ma16 napisał/a:
suszenia autka w ciepłe dni... polecam rozebranie podłogi i wyjęcie takich mat wełnianych i wysuszenie ich...inaczej spleśnieją

Dokładnie ;) No i oprucz plesni blacha tez moze zacząc korodowac ;)
Moneta assistance

moj status

k66 

Wysłany: 2009-06-02, 09:09   

Chwilka - jakich mat welnianych? Ja mam gumowe wycieraczki i na nich znalazlo sie wiekszosc owdy. Troche chlapnelo na podloge. Wycueraczke wyjalem i susze jak jezdze cieplym nawiewem na nogi. Juz chyba wyschlo. Ciezko teraz z suszeniem , bo pogoda taka, ze codzienie pada i wilgotnosc wysoka :/
A co do usuwania przyczyny... to co mam dokladnie odkrecic - ten plastikowy element miedzy maska a szyba?

ubek 

Samochód: Pajero 3.0 V6
Wysłany: 2009-06-02, 12:54   

k66 napisał/a:

A co do usuwania przyczyny... to co mam dokladnie odkrecic - ten plastikowy element miedzy maska a szyba?

Dokładnie - i przeczyścić z liści i udrożnić kanały odpływowe.

moj status

naufm 

Wysłany: 2009-06-07, 09:47   

Witam

A ja mam podobny problem z wodą - otóż pojawila się na wycieraczce kierowcy, a wyciek zlokalizowałem pod pedałem gazu (mokra mata). Gdy spojrzałem z góryna podszybie okazało się, że jest czyste - czy może się je zdemontować? Ma ktoś pomysł jak woda się dostała?
I jeszcze jedno, u Was też woda z podszybia spływa odpływami do komory silnika lejąc się na
materiał wyciszający oraz inne elementy?

egon 

Wysłany: 2009-06-07, 10:22   

naufm napisał/a:
otóż pojawila się na wycieraczce kierowcy, a wyciek zlokalizowałem pod pedałem gazu (mokra mata).

Niewiem jak to jest w Pandzie, ale czasem jest mozliwosc, ze z nagrzewnicy leci do srodka auta ;)
Moneta assistance

moj status

k66 

Wysłany: 2009-06-09, 12:53   

Podszybie odkrecone ... i nic tam nie bylo :) Tzn troche brudkow ale tak jakos nie na tyle zeby to moglo zapychac jakies kanaly.
Moja diagnoza jest podobna do egona - tzn ze leci przez nagrzewnice jak sie ostro bierze zakrety to sie gdzies przelewa i wylewa sie nawiewem na nogi - ot co :)
ad. naufm - tak to nie jest specjalnie zaawansowany technologicznie proces - leje sie po bebechach i tyle :P

egon 

Wysłany: 2009-06-09, 15:31   

k66 napisał/a:
leci przez nagrzewnice jak sie ostro bierze zakrety to sie gdzies przelewa i wylewa sie nawiewem na nogi

Nierealne, bo nagzewnica powinna byc szczelna (to taka mała niby chłodniczka) problem jest taki, ze sprawdz, czy nie ma wycieków gdzies ;)
Moneta assistance

moj status

k66 

Wysłany: 2009-06-11, 19:20   

ale gdzie? co sprawdzic? piszac nagrzewnica mialem na mysli generalnie uklad ogrzewania czy nawiewu - jest taka opcja ze woda wpada jakos droga doprowadzenia powietrza do tej nagrzewnicy czy dmuchawy ?

aaxaa000 

Samochód: fiat panda 1.2
Wysłany: 2009-10-16, 15:46   

Miałem również problem z wlewaniem się wody na podłogę po stronie pasażera. Woda lała się zza schowka. Rozebrałem podszybie i wyjąłem odpływy, które były całkowicie zamulone. Nie wkładałem ich spowrotem więc woda będzie przynajmniej spokojnie spływać i nie będzie żadnych akcji typu woda na dywaniuku podczas brania zakrętu w ulewę.

Pozdrawiam

szlachmyta 

Samochód: panda
Wysłany: 2010-03-16, 11:54   

u mnie jest podobny problem z tym ze z lewej strony przednich drzwiach nad klamką mam zawsze kilka kropelek po solidnej burzy

Odpowiedz do tematu