|
|
Problem z gałką od skrzyni biegów oraz dziwny swist... |
| Autor |
Wiadomość |
koliber22
Samochód: Fiat Stilo 1,8 16V 133KM
|
Wysłany: 2010-06-26, 19:20 Problem z gałką od skrzyni biegów oraz dziwny swist...
|
|
|
Witam
Jestem tutaj nowy i mam 2 pytanka
1 - czemu gałka od skrzyni biegów gdy jest w pozycji LUZ to chodzi ciężko w lewo jak i w prawo i nie tylko bo jak dam ją w lewo to nie odbija do srodkowej pozycji między biegiem 3-4 i nie ukrywam ze jest to męczące podczas jazdy..
2 - przy przygazowaniu auta słychac delikatny swis bardzo słabo ale cos słychac tak samo jak i podczas jazdy gdy zmieniam bieg 2-3 tez słychac cos takiego jak by powietrze uszło ale bardzo bardzo cicho to słychać
wie kto cos moze na ten temat ?? Są to jakies poważne problemy ??
z gory dziękuję za informacje i pozdrawiam |
|
|
|
 |
mencus

Samochód: STILO 1.9 JTD 115
|
Wysłany: 2010-06-26, 19:26
|
|
|
to jest świst wiatru czy trochę metaliczy dźwięk?
ja widzę możliwości:
-albo dolot powietrza bym sprawdził
- pasek się kończy, może był czymś psikany?
-albo łożysko od alternatora może się kończyć
a jeżeli chodzi o bieg, to co poszła sprężynka odpowiedzialna za utrzymywanie lewarka w pozycji środkowej |
|
|
|
 |
koliber22
|
Wysłany: 2010-06-26, 19:29
|
|
|
jezeli chodzi o dzwięk to na postoju jest taki jak hmm np nie dociągnięty pasek na napinaczu cos w tym stylu a pod czas jazdy to jest taki dziwęk tak jak pisałem wrzucam 3 bieg i bardzo bardzo cichutko słychac jak by gdzies powietrze uszło jak w ferrari :P
a co do tej gałki to chyba nie jest to jakis wielki problem jak uwazasz ??
sądzisz ze te 2 problemy są jakos dość poważne ?? |
|
|
|
 |
maniek8998
Samochód: STILO3D 1,9jtd 115km
|
Wysłany: 2010-06-26, 21:28
|
|
|
a ja mysle ze ten dzwiek to zasysanie powietrza pprzez turbinke ja tez tak mam i sie tym nie przejmuje |
|
|
|
 |
koliber22
|
Wysłany: 2010-06-26, 23:12
|
|
|
ahaa no spoko tez wydaje mi się ze to nie jest nic powaznego ale wole byc pewny bo nigdy nie miałem stilona a dzisiaj nadszedł czas zakupu |
|
|
|
 |
karol83
Samochód: Fiat Stilo 1,9 JTD 115
|
Wysłany: 2010-06-26, 23:20
|
|
|
| Może się nie znam ale turbina w stilo jest tylko w dieslach... |
|
|
|
 |
pała

Samochód: fiat Stilo 3D 1.9 jtd ~150KM
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Design by FK moded by miszko Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
© 2004-2010 by tempra.org & Fiat Forum Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść.
Polecamy NeroSeicento.pl
|
|