|
|
1,3 MultiJet i brak mocy |
| Autor |
Wiadomość |
a.chudzicki
Samochód: Stilo MW 1.9 JTD, Idea 1,3 MJet
|
Wysłany: 2010-02-21, 16:49 1,3 MultiJet i brak mocy
|
|
|
Witam
Pojawił się mały problem w mojej Idei 1.3 MultiJet, a mianowicie podczas jazdy przy ok 3000 obr - moment załączania turbosprężarki zapala się lampka sygnalizująca błąd silnika i samochód ma zadławienie.
Po podłączeniu do komputera stwierdzono błąd czujnika w kolektorze ssącym /czujnik włączenia turbosprężarki/. Po podmianie z drugiego samochodu w którym taki czujnik działał OK nic się nie zmieniło, a w drugim samochodzie jest też OK na moim czujniku.
Dodam, że wserwisie sprawdzono turbosprężarką i ma paramerty właściwe. Sprawdzenie za pomocą examinera w ASO więć raczej wiarygodne.
Jeszcze jedno, wymieniłem filtr powietrza na nowy i też nic nie pomogło.
Może ktoś mi podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny.
Liczę na pomoc. |
|
|
|
 |
Hipo

Samochód: Stilo Multiwagon 1.9MJTD 16V
|
Wysłany: 2010-02-23, 20:48
|
|
|
| a.chudzicki napisał/a: | | Po podmianie z drugiego samochodu w którym taki czujnik działał OK nic się nie zmieniło, a w drugim samochodzie jest też OK na moim czujniku. |
A po wymianie błąd został skasowany? |
_________________ Fiaty nie gubią oleju, one znaczą swój teren.
Maryśka 2,4TD
 |
|
|
|
 |
cool1975
Samochód: Punto
|
Wysłany: 2010-02-23, 22:41
|
|
|
| Witam kolegę.Często zdarza się przewód podciśnienia sterujący zaworem turbiny załamuje się i niema odpowiedniego wysterowania turbina a co za tym idzie występuje brak mocy i świeci się kontrolka awarii silnika. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Design by FK moded by miszko Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
© 2004-2010 by tempra.org & Fiat Forum Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść.
Polecamy NeroSeicento.pl - Wino
|
|