|
|
Wspomaganie |
| Autor |
Wiadomość |
Slay
Samochód: VW Passat B5 1.9 TDI POWER
|
Wysłany: 2009-10-26, 13:10 Wspomaganie
|
|
|
Witam, mój pierwszy post na forum.
Nie znalazłem tematu o wspomaganiu w Grande Punto, gdyby taki istniał to z góry przepraszam z zaśmiecanie.
W moim służbowym Grande 1.2 klękło wspomaganie, czasami po odpaleniu zapala się czerwona kontrolka i nie ma go w ogóle. Jeśli przy odpaleniu nie załapie błędu to wspomaganie jest, ale kierownica drży na postoju.
W serwisie oczywiście werdykt że do wymiany serwomotor za 2.5 tys
Jako że z moją głowa wszystko w porządku to szukamy tańszego wyjścia. Samochód ma najechane ok 70 000 km.
Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z taką usterką, czy innych modelach układ wspomagania jest oparty o te same rozwiązania. Czy jest jakiś warsztat który regeneruję to g...no |
|
|
|
 |
Etiuda

Samochód: Punto II 1200/60/2001
|
Wysłany: 2009-10-27, 13:09
|
|
|
| Szkoda ze auto nie jest na gwarancji... Niestety nie spotkałem się z naprawą tego serwa. Budowa jest trochę inna niż w Punto II. Spróbuj na forum Elektroda, może już ktoś wpadł na pomysł jak naprawić serwo. |
|
|
|
 |
Slay
Samochód: VW Passat B5 1.9 TDI POWER
|
Wysłany: 2009-10-27, 20:31
|
|
|
No to mnie nie pocieszyłeś... To wspomaganie sypało się powoli i teraz praktycznie strach jeździć. Ciekawe kiedy zacznie sam skręcać Nie obrażając nikogo, Fiat chociaż ładny to zapomina o jakości i dalej produkuje jednorazówki
A wie ktoś czy to typowa usterka w tych modelach? Nie wiem czy ryzykować kupowanie używki. |
|
|
|
 |
andrew6873
Samochód: Grande Punto Estiva 1,4
|
Wysłany: 2009-11-08, 20:50
|
|
|
moja kropka jest z 2007 roku ale jak dotad nie zauwazylem u siebie zadnych takich objawow i nie przypominam sobie
zebym o tym czytal , ale moge byc w bledzie |
|
|
|
 |
Etiuda

Samochód: Punto II 1200/60/2001
|
Wysłany: 2009-11-09, 11:53
|
|
|
Ja tam się już na wymieniałem tego ustrojstwa Współczuję tym, którym auto straciło już okres gwarancyjny... |
|
|
|
 |
cool1975
Samochód: Punto
|
Wysłany: 2010-02-06, 23:02
|
|
|
| Najczęstszą usterką wspomagania w grande punto jest czujnik skrętu.Istnieje możliwość wymiany tego elementu. |
|
|
|
 |
kostka
Samochód: punto
|
Wysłany: 2010-02-13, 13:24
|
|
|
| Posiadam oprogramowanie oraz sprzęt diagnozujący działanie wspomagania elektrycznego, w razie potrzeby proszę o kontakt. |
|
|
|
 |
podkowa93
Samochód: Punto 2 1,2
|
|
|
|
 |
zbyszek61
Samochód: Grande Punto 1.4
|
Wysłany: 2010-04-11, 13:06
|
|
|
| Ja byłem w Rudzie Śląskiej ul Stara 15 p. Niszczorek tel 601415373 naprawa trwała ok 15 min + kalibracja wymienił nowy czujnik. Na razie spokój |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Design by FK moded by miszko Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
© 2004-2010 by tempra.org & Fiat Forum Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść.
Polecamy NeroSeicento.pl - Ciąża
|
|