| FAQ | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Zobacz posty nieprzeczytane
[radio] Jakie Radio do 150 zł z USB i SD/MMC?
Autor Wiadomość
MojePuntoDuzoSpala 

Samochód: Punto
Wysłany: 2009-09-26, 10:05   [radio] Jakie Radio do 150 zł z USB i SD/MMC?

Witam, jakie Radio polecicie z Allegro z USB i SD/MMC do 150 zł? Jest Dalco, Medion, OverMax... Może jakieś inne?

Co sądzicie o Dalco + pilot za 150 zł?

unknown 

Samochód: Celica V 2.0 GTi a była Tempra 1.6 159.A3.000
Wysłany: 2009-09-26, 13:24   

Dalco użytkuję, sprawdzałem, kupiłem lata temu nim były takie na allegro;
do dziś chodzi i ma się bdb, jedyna wada - delikatny panel - przyciski i styki;
jak nie będziesz go za dużo wyjmował/zakładał i uważał to ok, jak z buta będziesz obsługiwał - mogą po zgniataniu po np. roku gorzej kontaktować przyciski i złącze do panelu - trzeba by czyścić i dogiąć styki; ale to chyba usterka możliwa w każdym radiu ze zdejmowanym panelem; innej póki co nie znalazłem;
ogólnie dalco jeszcze jakoś działają;

w życiu nie kupiłbym medion/tevion/microstar/micromaxx (to jest to samo gów..o tylko się naklejką różni, wnętrze to samo); co prawda nowsze modele niby działają już, ale mam dość przejść z poprzednimi (na szczęście nie ja byłem ich właścicielem); syfiaste płytki, luty, można to było naprawiać w nieskończoność, zawsze coś się psuło w tych radiach;
generalnie wychodziło to np zimą, gdy ich elektronika zmarzła a umieszczone było np koło tunelu od podgrzewania i nagle powietrze w aucie radyjko podgrzało mocno... jest to najtańsza chińszczyzna; Dalco nie jest specjalnie lepsze, ale starsze modele dalco (nie wiem jak nowe) przynajmniej działały ;)

można też pomyśleć o dołożeniu na jakieś np JVC, choć ja wolałem właśnie radyjko które ma USB, czytnik kart i wszystkie inne pierdoły a przy tym będzie na tyle tanie, że jak się sp..li albo ukradną to nie będzie żal ;)
......3.................................................................2.................................................................1...................................=_\/< kaBOOM!!!>-/\_=........ :P
sprzedana :cry: Tempra 1.6 Gaźniczek :P z LPG
Celica 2.0 GTi jeszcze jeździ ;- )
http://www.nizu.pl nizu.pl hehe inne moje pierdoły
Moneta assistance

BS 

Samochód: Stilo 3D 1.9 JTD 115KM
Wysłany: 2009-10-04, 23:05   

tez ostatnio szukalem taniego radia. ale niestety. zdecydowalem sie na kupno jvc z usb. jeden z nowszych modeli. dalem za nie 320zl ale nie zaluje bo wiem chociaz ze mam markowe radyjko z pozadnym mosfet'em 4x50 ktory rzeczywiscie istnieje...
i glosniczki ladnie na nim graja.
teraz dokupilem suba, wzmaka i w piatem bedzie instalacja sprzetu :) niebawem beda fotki na forum:)

pzdr

moj status

Odpowiedz do tematu