|
|
[skrzynia biegów] Problem ze sprzęgłem |
| Autor |
Wiadomość |
Kaktusss
Samochód: Cinquecento 900
|
Wysłany: 2010-01-29, 13:20 [skrzynia biegów] Problem ze sprzęgłem
|
|
|
| Witam wszystkich forumowiczów. Posiadam Fiata CC 900 od niedługiego czasu. Po ostatnich mrozach (nie wiem czy to ma z problemem coś wspólnego) sprzęgło w moim Fiacie zaczęło trzeszczeć. Wyraźny dźwięk ocierania/zacierania. O ile sam dźwięk jest denerwujący o tyle problem z tym że dość ciężko zaczęło pracować, co przy jeździe w korku na niskich biegach ciężko jest nim płynnie operować. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Dziękuję za wszelkie rady. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
KrzychuB

Samochód: Tico SX r. 97
|
Wysłany: 2010-01-29, 13:24
|
|
|
| Tak kolego najprawdopodobniej docisk sprzegla ci pada, takze proponuje jak najszybciej wymienic kompletne sprzeglo tj: docisk, sprzeglo, łozysko. pozdr |
_________________ Poprzednio krzychTIPOspeed
Tico SX |
|
|
|
 |
egon

Samochód: Punto 1,2 SX
|
Wysłany: 2010-01-29, 13:53
|
|
|
| krzychTIPOspeed napisał/a: | | Tak kolego najprawdopodobniej docisk sprzegla ci pada |
Nie koniecznie, bo taki sam objaw ma koniec łozyska oporowego, sprzęgło bedzie ciezko chodzic i bedzie dziwne dzwieki wydawac Z jednym sie zgodze, sprzęgło jaknajbardziej do wymiany |
_________________ było CZARNE TIPO 1,6i.e + LPG
FIAT TIPO 2,0 16V Black Devil
jest NIEBIESKIE PUNTO 1,2 |
|
|
|
 |
jagiel1988

Samochód: Fiat Bravo 1.9 JTD
|
Wysłany: 2010-01-29, 13:56
|
|
|
| no niestety nic nie poradzisz mialem to samo ostatnio u siebie i sprzeglo musialem wymienic nie jest to tani koszt ale konieczny:) w moim przypadku docisk byl juz do niczego:) |
|
|
|
 |
Kaktusss
|
Wysłany: 2010-01-29, 14:11
|
|
|
co za pozytywne wieści znacie może orientacyjny koszt? chyba czeka mnie wycieczka do mechanika ... |
|
|
|
 |
jagiel1988

Samochód: Fiat Bravo 1.9 JTD
|
Wysłany: 2010-01-29, 14:30
|
|
|
| nie koniecznie mechanik przeskanuj wszystkie schematy instrukcje i moze sprobuj sam wymienic hehe koszt to juz zalezny od firmy itd itp nie wiem ile moze do Twojego kosztowac sprawdz na allegro ja do mojego Bravo JTD zaplacilem 620 z komplet ale nie przeraz sie do Ciebie powinno byc sporo tansze:) powodzenia:) napisz jakie koszty beda bo ciekawi mnie jak to jest w cc |
|
|
|
 |
Kaktusss
|
Wysłany: 2010-01-29, 14:35
|
|
|
Ok, zobaczymy co się uda zrobić. Dam znać co i jak Jeszcze raz dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
egon

Samochód: Punto 1,2 SX
|
Wysłany: 2010-01-30, 07:58
|
|
|
Kaktusss, w 300-350zł powinienes sie zmiescic, oczywiscie trzeba doliczyc jeszcze koszta robocizny |
_________________ było CZARNE TIPO 1,6i.e + LPG
FIAT TIPO 2,0 16V Black Devil
jest NIEBIESKIE PUNTO 1,2 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Design by FK moded by miszko Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
© 2004-2010 by tempra.org & Fiat Forum Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść.
Polecamy NeroSeicento.pl - Newsy giełdowe
|
|