|
|
Marea 1.8 nie odpala - marchewka |
| Autor |
Wiadomość |
dejmien3
Samochód: Marea 1.8
|
Wysłany: 2009-03-07, 08:39 Marea 1.8 nie odpala - marchewka
|
|
|
| Witam wszystko było pięknie w maryśce do wczoraj:/ Chcąc odpalić silnik czekałem aż zgasną kontrolki, ale kontrolka od wtrysku nie zgasła! I rozrusznik kręci a silnika sie nie da uruchomić. Auto jest uziemione! Co może być przyczyną ? |
|
|
|
 |
waho.

Samochód: Granatowe Bravo 1.4 z podtlenkiem LPG
|
Wysłany: 2009-03-07, 09:06
|
|
|
Hej
Mi kontrolka wtrysku gaśnie dopiero po 2 sekundach od odpalenia auta.
Co sprawdzić/wymienić/podmienić na początek to standard:
- świece
- kable
- cewka
Jeśli to nie pomoże to pisz, będziemy dalej dumać, albo zaholuj się na kompa i zczytaj błędy. |
_________________ Come to the dark side we have cookies! |
|
|
|
 |
dejmien3
Samochód: Marea 1.8
|
Wysłany: 2009-03-07, 11:06
|
|
|
| Zauważyłem jeszcze że w czasie próby odpalenia zaczyna świecić kontrolka rezerwy paliwa, i opuszczać sie wskazówka poziomu paliwa. Gdy wyłączam rozrusznik wskazówka podnosi sie do poziomu stanu faktycznego i kontrolka gaśnie. Chyba bez warsztatu i kompa sie nie obejdzie...:/ |
|
|
|
 |
szela

Samochód: Brawa 1,9JTD
|
Wysłany: 2009-03-07, 20:24
|
|
|
| Musisz sprawdzić na początek czy jest iskra i czy jest paliwo, tzn czy dochodzi silnika. To bez problemu sprawdzisz bez mechanika i komputera, a przedewszystkiem bez kosztów. |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Design by FK moded by miszko Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
© 2004-2010 by tempra.org & Fiat Forum Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść.
Polecamy NeroSeicento.pl
|
|