|
|
[silnik] Miska olejowa z Brava 1.6 do Bravo 1.9 JTD? |
| Autor |
Wiadomość |
pawsta1989

Samochód: Bravo GT, 1,9 jTD
|
Wysłany: 2010-07-23, 23:50 [silnik] Miska olejowa z Brava 1.6 do Bravo 1.9 JTD?
|
|
|
Witam Was!
Dzisiejsze moje pytanie dotyczy miski olejowej, czy orientujecie sie czy pasuje miska olejowa z Brava z silnikiem 1.6 16V do mojego Bravo 1.9 JTD 105?
Moja miska cieknie tak ze w razie gdybym zapomnial drogi powrotnej to bede wiedzial jak trafic... Samochod stoi juz jakis tydzien pod blokiem bo teraz zeby go ruszyc to jedynie na warsztat zeby mi ta miske zrobili i musze dolac oleju ... :/ masakra...
A mam okazje sie dogadać z kolegą z forum co do miski z silnika 1.6 V16 i pytanie czy spasuje?
Dodatkowo potrzebuje czujnik cisnienia oleju (ten "pręcik" poniewaz ktorys z inteligentnych poprzednikow go uwalil i stad tez ta moja kontrolka mruga przy odpalaniu ... )
Prosze o pomoc...
Pozdrawiam
Paweł |
_________________ Bravo GT 1.9 jTD 105KM |
|
|
|
 |
lukq

Samochód: Marea weekend 1.9 110 ELX CF3
|
Wysłany: 2010-07-24, 02:25
|
|
|
| pawsta1989 napisał/a: | | Dodatkowo potrzebuje czujnik cisnienia oleju (ten "pręcik" poniewaz ktorys z inteligentnych poprzednikow go uwalil i stad tez ta moja kontrolka mruga przy odpalaniu ... ) | a czy on występuje w Twojej wersji? powinno wywalać Ci na ekraniku "error oil" dioda może mruga bo mało oleju?
Jeśli chodzi o miskę to wydaję mi się, że nie będzie pasować. |
_________________ Barava 1.4 S 75 KM
Maryśka 1.9 JTD 110KM ;-)
Jeśli ktoś ci pomógł to odwdzięcz mu się i kliknij w POMÓGŁ |
|
|
|
 |
Marcin91

Samochód: Fiat Brava 1.9 JTD
|
Wysłany: 2010-07-24, 17:13
|
|
|
| W modelach z JTD jest taka kontrolka coś jak miarka oleju i zapala się ona gdy poziom oleju jest bliski minimalnemu to wtedy miga około 30s. |
|
|
|
 |
pawsta1989

Samochód: Bravo GT, 1,9 jTD
|
Wysłany: 2010-07-25, 02:47
|
|
|
| no dobra ale mi mruga ok minute przerywanie przy odpalaniu lub bezposrednio po odpaleniu silnika a oleju mam OK, pol do 3/4. Tzn mialem bo przez to moje sitko (miske) to juz pewnie jest minimum... :/ |
_________________ Bravo GT 1.9 jTD 105KM |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Design by FK moded by miszko Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
© 2004-2010 by tempra.org & Fiat Forum Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść.
Polecamy NeroSeicento.pl
|
|