|
|
[ukł. zapłonowy] Porblem z rozruchem |
| Autor |
Wiadomość |
gademajster
Samochód: Brak
|
Wysłany: 2008-11-10, 09:48 [ukł. zapłonowy] Porblem z rozruchem
|
|
|
Szanowni Koledzy,
Mam Fiata Uno 1.0 Fire z 2001r i nie mogę dojść co jest przyczyną gubienie iskry. Auto przykładowo 5 razy zapali, a szósty już nie. Później postoi trochę i iskra się znajduje. Dodam, że w czasie jazdy auto nie gaśnie, jak już zapali to jedzie. Może to być wina modułu lub czujnika Halla? Co jeszcze może być przyczyną? |
|
|
|
 |
memoviper

Samochód: fiat marea weekend 2.4 td
|
Wysłany: 2008-11-13, 21:14
|
|
|
| no to jest zagadka przyczyn mnustwo byc moze |
_________________ FIAT - Fix It Again Tomorow |
|
|
|
 |
forteca35
Samochód: Fiat Punto 1.1 Gaz
|
Wysłany: 2008-11-16, 17:10
|
|
|
| ja bym postawił na moduł ale jak kolega pisze moze byc naprawde wiele przyczyn:( |
_________________ jazda na Jawie po kapitalce jest lepsza niz Sex na wersalce:P heh
Cieniaskiem mozna juz sie golic został przerobiony na Zyletki:D |
|
|
|
 |
gawor06

Samochód: Skoda Favorit 1.3 i /F/I/A/T/ Palio 1.6 16v
|
Wysłany: 2008-11-16, 20:37
|
|
|
| a ja na 90% myśle ze to czujnik położenia wału... miałem tak w Tipo... odpalał tak z 5 razy pod rząd, a jak się rozgrał podczas tego odpalania to 6 raz już nie zapalił... postał troche i ostygł i odpalał od kopa... jak nie chce zapalić to polej czujnik położenia wały zimną wodą i spróbuj odpalić... jak odpali to masz winowajcę... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Design by FK moded by miszko Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
© 2004-2010 by tempra.org & Fiat Forum Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść.
Polecamy NeroSeicento.pl - Czyściwa
|
|